Pijn in de elleboog is hinderlijk en ontstaat vaak door overbelasting. U ervaart pijn aan de binnen- of buitenzijde van de elleboog vaak uitstralend naar de onderarm of hand. Knijpen of een tas dragen zijn dan pijnlijke activiteiten.

Indien uw klachten aanhouden kunt u een afspraak maken met onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Samen zoeken we naar een oplossing voor uw pijn.

Maak een afspraak

Oorzaken elleboogpijn

Een pijnlijke elleboog ontstaat vaak door overbelasting. U herkent het vast wel: pijn na zwaar klussen, intensief tillen, enzovoorts.  Er ontstaat pijn aan de binnen- of buitenzijde van de elleboog, vaak uitstralend naar de onderarm of hand. Meestal is hier sprake van een peesontsteking die met fysiotherapie goed te behandelen is.

U kunt ook ervaren dat de bewegingen van de elleboog stijf en pijnlijk aanvoelen, waarbij u niet goed kunt buigen of strekken. Na een val of na een operatie kan het ellebooggewricht stijf worden met pijn bij bewegen en zelfs bij rust. U kunt ook pijn rond de elleboog en onderarm ervaren doordat de pijn uitstraalt vanuit de nek- of borstwervelkolom.Elleboog klachten
Kortom: het is erg belangrijk om snel een juiste diagnose te laten stellen. Blijf niet te lang lopen met uw pijn om erger te voorkomen!

Behandeling elleboogpijn

Met algemene fysiotherapie krijgt u uitleg over hoe u het beste met uw klacht kan omgaan en wat u kunt doen om de pijn te verminderen. Pijnlijke spieren en pezen kunnen gemasseerd worden en u krijgt oefeningen om spieren te rekken of te versterken.

Manuele therapie komt om de hoek kijken als er problemen zijn in de beweeglijkheid van de elleboog of wervelkolom. Er worden specifieke mobilisaties en manipulaties uitgevoerd. 

Dry needling is effectief bij spier-peesklachten rond de elleboog. Met een klein naaldje worden pijnlijke spierknopen (triggerpoints) aangeprikt die zorgen dat de spier minder pijnlijk wordt en u beter kunt bewegen.

Medical taping is effectief om een spier te ondersteunen zodat uw bewegingen minder pijnlijk worden.

Als er langdurige pijnklachten zijn rond nek, schouder en arm, is fasciatherapie uiterst effectief.

Ook kan Shockwavetherapie uiterst effectief zijn bij aanhoudende pijn op de binnenzijde of buitenzijde van de elleboog.


Wilt u weten welke therapie voor u effectief is?

Maak een afspraak