Het overkomt ons allemaal wel eens: je bent aan het wandelen of voetballen en plotseling zwik je door je enkel. De enkel wordt dik en je kan niet meer lopen. Vaak gaat zo’n klacht met rust over, maar in veel gevallen blijven restklachten bestaan, bijvoorbeeld pijn en instabiliteit van de enkel met wandelen of sporten, of een onzeker gevoel in de enkel en terugkerende zwelling. Het is belangrijk om hier niet te lang mee te blijven lopen.

Ook kunnen pijnklachten ontstaan aan de achillespees of hiel en voorvoet( bv. hielspoor). Meestal is overbelasting de oorzaak, bijvoorbeeld bij hardlopen of intensief wandelen. Ook na een periode gips (bijvoorbeeld na een enkelbreuk) ontstaat vaak stijfheid en pijn in de enkel. Heeft u enkel of voet klachten en wilt u professioneel advies en een optimale behandeling?

Maak een afspraak

Oorzaken enkel en voet klachten

  • Verzwikking van de enkel
  • Overbelasting door sporten
  • Verkeerd schoeisel
  • Stadsverandering van de voet
  • Na een periode gips, bijvoorbeeld na een enkelbreuk

Behandeling enkel en voet klachten

Heeft u enkel- of voetklachten? Blijf niet te lang doorlopen met pijn om erger te voorkomen.
Bij het verzwikken van de enkel kunnen we met medical taping steun geven aan het enkelgewricht, of we kunnen tapen om te voorkomen dat u weer gaat zwikken. Als de zwelling vermindert is kunnen we u gericht oefeningen geven om de stabiliteit van de enkel te verbeteren zodat u niet meer zwikt. Ook geven we adviezen over schoeisel, intensiteit van trainen, enzovoorts.enkel klachten
Bij peesklachten, bijvoorbeeld de achillespees, geven we u inzicht in het ontstaan van de klacht en hoe dit in de toekomst is te voorkomen. U krijgt oefeningen mee om ook thuis aan uw herstel te werken. Met medical taping kunnen we de achillespees ondersteunen zodat de pijnklachten afnemen. Met dry needling kunnen we de pijnlijke spieren, bijvoorbeeld de kuitspier, ontspannen zodat de pijn afneemt. Na een periode van gips, bijvoorbeeld na een botbreuk, kan manuele therapie zorgen voor een soepeler enkelgewricht. Als er chronische pijnlocaties rond de enkel/achillespees en onder de voet zijn kan shockwave uiterst effectief zijn.

Sportrevalidatie kan ingezet worden als u weer op niveau wilt sporten of wilt terugkeren naar uw werksituatie. We trainen in de oefenzaal dan kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen.

Heeft u pijn bij het hardlopen? Neem dan contact op met Rene Sloof, hij is expert in hardloopblessures.

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten helpen u bij oplossen van uw enkel/voet probleem

Maak een afspraak