Pijn in de heup is vervelend, het belemmert u in uw dagelijks functioneren. Lopen, opstaan en liggen kunnen pijnlijk zijn en het bewegen kan stijf aanvoelen. De pijn voelt u vooral rondom de heup en straalt vaak uit naar de lies of het bovenbeen. Een slijmbeursontsteking, breuk of artrose kunnen oorzaak zijn van de pijn.

Blijf niet te lang lopen met dit soort pijnklachten. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten onderzoeken wat het probleem is, stellen samen met u een behandelplan op en begeleiden u naar herstel.

Maak een afspraak

Artrose van de heup

Artrose van de heup komt veel voor. Het kraakbeen van de heup is aan slijtage onderhevig, waardoor het bewegen stijver aanvoelt en pijnlijk wordt. Dit zie je veel bij oudere mensen ontstaan, maar ook jongere mensen kunnen artrose krijgen, bijvoorbeeld na een breuk van de heup.Heup pijn
Pijnklachten rond de heup kunnen ook ontstaan door overbelasting, bijvoorbeeld intensief sporten. Ook kan pijn rond de heup ontstaan vanuit de rug, dit is een uitstralende pijn. Onze fysio- en manueeltherapeuten gaan op zoek naar de oorzaak van de pijn en kunnen dit gericht behandelen.

Behandeling

Heupklachten zijn goed te behandelen met fysiotherapie en/of manuele therapie. De fysiotherapeut kan pijnlijke spieren rond de heup masseren en geeft oefeningen om de heup soepeler en sterker te maken. U krijgt oefeningen om thuis uit te voeren. Ook worden adviezen gegeven over houding en beweging.

Met manuele therapie  wordt het heupgewricht soepeler gemaakt zodat u beter kunt bewegen met minder pijn.

De pijnlijke spieren rondom de heup zijn effectief te behandelen met dry needling.

Medical taping kan een goede ondersteuning geven aan de heup zodat u met minder pijn kan bewegen.

Fasciatherapie is een nieuwe effectieve behandelmethode die kijkt naar het gehele lichaam.

Steeds meer mensen worden geopereerd aan een nieuwe heup. Het is belangrijk om na de operatie oefeningen te doen om meer spierkracht te krijgen en weer goed te kunnen lopen, fietsen, enzovoorts. Na de operatie komen we bij u thuis om oefeningen te doen, daarna krijgt u (sport)revalidatie in de oefenzaal.

Heeft u heupklachten en wilt u hier vanaf?

Maak een afspraak