Nekpijn is na lage rugpijn de meest voorkomende klacht van het menselijk lichaam. Iedereen heeft weleens een periode gekend van korte- of langdurende nekklachten.

Vaak gaat de pijn vanzelf over na een paar dagen, bijvoorbeeld een stijve nek, maar in veel gevallen duurt de pijn langer. Zijn de klachten na een week niet minder geworden, dan is het raadzaam een fysio-manueeltherapeut te raadplegen.

De fysio-manueeltherapeuten van Fysiotherapie de Vos zoeken samen met u naar de oorzaak van de nekpijn, stellen een behandelplan op en begeleiden u met de nieuwste behandeltechnieken, zodat u weer pijnvrij kunt functioneren.

Heeft u nekpijn of keert uw nekpijn vaak terug? 

Maak een afspraak

Oorzaken van nekpijn

Samen met u zoeken we naar de oorzaak van uw nekpijn. Meestal is een verkeerde houding of beweging de oorzaak van uw nekpijn, denk bijvoorbeeld aan het langdurig werken achter een computer of een plotselinge beweging van de nek waarbij de pijn erin schiet. Ook spanningen en stress-klachten kunnen nekpijn geven.

Bekend is ook een whiplash, bijvoorbeeld bij een auto-ongeval waarbij uw hoofd een slingerbeweging maakt en nekklachten met hoofdpijn en duizeligheid kunnen ontstaan.Nekklachten
Bij nekklachten straalt de pijn vaak uit naar uw hoofd, schouder of arm en er kan een stijfheid in bewegen ontstaan zodat u bijvoorbeeld uw nek minder goed kan draaien.

Meestal zijn deze klachten goed te behandelen met fysiotherapie of manuele therapie.

Behandelingen voor nekklachten

Onze fysio- en manueeltherapeuten beschikken over de meest moderne behandeltechnieken om uw nekklachten te verhelpen.

Met algemene fysiotherapie kunnen pijnlijke nekspieren gemasseerd worden, u krijgt houdings- en bewegingsadviezen, en u krijgt oefeningen om pijnlijke nekspieren te rekken of te versterken.

U krijgt oefeningen om de beweeglijkheid van uw nek te verbeteren of ontspanningsoefeningen om de stress te verminderen. 

Met manuele therapie worden technieken gebruikt om de nek soepeler te laten bewegen, dit noemen we mobilisaties en manipulaties. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat manuele therapie bij nekklachten uiterst effektief is.

Met dry needling kunnen we effectief de spierspanning verminderen door het aanprikken van de pijnlijke spierknoop (triggerpoint) met een klein naaldje. Na deze behandeling is de pijn vaak direct verminderd en is de nek minder stijf.

Door de nekspieren te behandelen met medical taping vermindert de spierspanning, neemt de nekpijn af en beweegt u beter. Het is een effectieve ondersteuning van de nekspieren na een behandeling fysiotherapie of manuele therapie.

Ook fasciatherapie is in de meeste gevallen een effectieve behandeling om uw nekpijn te verminderen.

Wilt u weten welke therapie voor u succesvol is?

Maak een afspraak