Schouderpijn is  na rug- en nekklachten de meest voorkomende lichamelijke klacht. De schouderpijn straalt vaak uit in de arm of nek. Heeft u schouderpijn en wilt u er vanaf?
Maak een afspraak bij onze specialisten. U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

Maak een afspraak

Oorzaken schouderpijn

Schouderpijn kan ontstaan door overbelasting van de schouder, bijvoorbeeld na zwaar klussen of intensief sporten. U kunt schouderpijn krijgen na een val op de schouder waarbij de schouder stijf kan worden, of schouderpijn kan plotseling ontstaan met heftige pijn (slijmbeursontsteking).

Schouderpijn kan ook ontstaan door problemen in de nek of borstwervelkolom.Schouder klachten
Kortom: het is belangrijk een goede diagnose te stellen alvorens een adequate therapie te kunnen geven. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan samen met u op zoek naar de oorzaak van de pijn en begeleiden u naar een optimaal herstel zonder pijn.

Behandeling schouderpijn

De meeste schouderklachten zijn effectief te behandelen met fysiotherapie en manuele therapie. Als een schouder stijf is (bijvoorbeeld bij een frozen shoulder), geven we vaak mobiliserende oefeningen om de schouder soepeler te laten bewegen. 

Manuele therapie van de nek, borstwervelkolom en schouder wordt vaak toegepast.

Dry needling wordt effectief toegepast bij pijnlijke spieren waarbij spierknopen (triggerpoints) worden aangeprikt met een klein naaldje. Hierdoor verminderd de pijn en beweegt de schouder soepeler.

Ook fasciatherapie wordt vaak toegepast. Dit is een nieuwe behandelvorm met zeer verrassende resultaten.

Medical taping kan uw schouder ondersteunen zodat u met minder pijn kunt bewegen

Zijn er na fysio- fascia- en manuele therapie, cure taping en dry needling nog pijnklachten van de schouder aanwezig dan is Shockwavetherapie uiterst effectief. Shockwavetherapie zal door schokgolven op de locatie van de aandoening binnen 4 a 5 behandelingen een goed resultaat geven.

Het is belangrijk dat u oefeningen leert die u thuis kunt uitvoeren om mee te werken aan uw herstel.

Een juiste diagnose van uw schouderpijn is belangrijk om te bepalen welke behandelingen voor u aangewezen zijn.

Maak een afspraak