Voel je je na een nacht slapen nog steeds moe? Ben je niet meer vooruit te branden en voel je je somber en lusteloos? Heb je teveel te doen en heb je meer en meer het gevoel dat je word geleefd? Dan zou het goed kunnen dat je op zoek moet naar een nieuwe balans tussen inspanning en ontspanning in je leven.

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop om de lichamelijke en psychische conditie te verbeteren. Het helpt je om spanning, vermoeidheid, somberheid, lusteloosheid en onzekerheid te verminderen. Onder begeleiding van een runningtherapeut leer je om stap voor stap het hardlopen in te passen in je leven. Je levenslust neemt toe en je voelt je meer ontspannen. Het helpt je om meer contact te maken met je lichaam en om weer trots te zijn op wie je bent.

Anders dan bij een reguliere hardlooptraining gaat het bij runningtherapie niet om je prestaties, maar om het bewegen zelf. Door de loopafstand onder begeleiding van een runningtherapeut steeds wat op te schroeven, maakt je lichaam stoffen aan als dopamine, serotonine en endorfine, waardoor je beter in je vel gaat zitten. Door het bewegen neemt ook de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol af, waardoor je stresstolerantie toeneemt en je stemming verbetert. Je zult ervaren wat hardlopen met je doet!
Running Therapie
Voor wie is runningtherapie?

Runningtherapie is er voor mensen die om verschillende redenen niet makkelijk en op eigen kracht tot bewegen komen. Wanneer je last hebt van de volgende klachten kan runningtherapie iets voor je zijn:

  • aanhoudende vermoeidheid, problemen met slapen
  • spanning (pijn in hoofd, nek, rug)
  • burn-out / overspannenheid
  • depressiviteit, somberheid, lusteloosheid
  • angst- en paniekaanvallen
Om deel te nemen aan runningtherapie is geen ervaring met hardlopen vereist.

Cursus runningtherapie

Het gaat om een cursus van 10 weken onder begeleiding van Jeroen de Vos(runningtherapeut) en René Sloof(fysiotherapeut). Eén keer per week loop je onder begeleiding en twee keer per week ga je zelfstandig aan de slag. Tevens houd je een persoonlijk logboek bij wat we je aan het begin van de cursus meegeven. Voor meer info over de cursus kun je bellen met de praktijk op tel.nr. 0181-632378 of je aanmelden via deze website.

Tarieven en vergoeding

De actuele tarieven voor de cursus runningtherapie zijn te vinden op de website www.a-letheia.com

Maak een afspraak